Derfor bør du undgå WordPress

Hvor svært kan det være at overbevise tusinder om at det er en skidt idé at have en hjemmeside udviklet i WordPress?

Der er nok ikke så let, siden det er det mest brugte CMS på verdensplan og der står 10 udviklere i kø, som næsten er villige til at betale dig penge for at få lov til at udvikle dit site - men, men, men... hvorfor ikke give det et forsøg?

Der er nemlig rigtig mange gode grunde til ikke at bruge WordPress, som platform til sit website.

Mangel på sikkerhed

Drop wordpress

Hvorfor ikke lægge hårdt ud? For man kan vidst ikke diskutere hvorvidt sikkerhed og beskyttelse imod hacking er vigtigt på et website.

WordPress hjemmesider er notorisk kendt for at have et hav af sikkerhedsbrister. Det hænger blandt andet sammen med det næste punkt.

Et virvar af plugins

Når du skal bruge en særlig funktionalitet i WordPress er det bare at hente et plugin. Det virker umiddelbart nemt at gå til og der er stort set ikke den funktionalitet du ikke kan finde et plugin til.

Men hvad er så problemet?

Jo, hver gang du henter et nyt plugin, så er det udviklet af en eller anden tilfældig, der muligvis er en dygtig udvikler. Hver gang du henter et nyt plugin, sætter du din side i potentiel sikkerhedsmæssig fare eller du risikerer at det nye plugin ikke kan arbejde sammen med et af dine andre plugins. Og!... Hvis dit nye plugin pludselig får din side til at crashe, så skal du nok ikke regne med at din nye "udvikler" står til rådighed for at løse problemet.

Softwareopdateringer

Du kender det sikkert fra Windows, din smartphone eller hvad du ellers har af elektroniske devices der indeholder software - det skal opdateres. Og det skal WordPress også. I sig selv er det jo positivt at platformen fornyer sig og opretholder en vis form for sikkerhed.

Så hvad er problemet her?

Du har sikkert købt et super fedt tema til din WordPress side til den nette sum af 5$ - og bevares.. det spiller og det ser lækkert ud. Men... det er da ikke sikkert at ham der har udviklet det sørger for at det er kombatibelt med den nyeste opdatering til WordPress.

SEO

SEO er efterhånden ligeså vigtigt som din bedste marketingsansatte. Det er uhyre vigtigt at din hjemmeside er sat helt rigtigt op, så den får de bedste forudsætninger for at klare sig godt på Google. En WordPress hjemmeside kan godt SEO optimeres man skal bare vide hvad man laver OG hente 14 (muligvis en overdrivelse) nye plugins, som hver især kommer med endnu en sikkerhedsrisiko for din hjemmeside.

Der er mange faktorer, der afgør hvordan din hjemmesideside klarer sig på søgemaskinerne og det ville da være ærgerligt hvis det fine tema eller det smarte plugin rent faktisk arbejder imod dig.

Fremtidssikkert?

Det hele kommer så ned til det store spørgsmål: Hvor sikker kan du egentlig være på, at din hjemmeside er klar til fremtiden, hvis den er bygget i WordPress? Jeg har mine tvivl!