Hvorfor vælge en hybrid app ↦ Vi udvikler apps i topkvalitet

August 18, 2021

Er hybrid apps det nye sort?

Nyheder og viden indenfor tech

Er hybrid apps fremtiden?

Når man skal have udviklet en app, skal man tage stilling til om man skal udviklet en native app, en web app eller en hybrid app. I denne artikel vil vi fortælle lidt om fordele og ulemper ved hybrid apps. Samtidig vil vi kigge i glaskuglen og vurdere fremtidige muligheder og udfordringer, når du netop vælger en hybrid app.

Hvis du vil vide lidt mere om de 3 typer apps kan du læse denne artikel, hvor vi gennemgår fordele og ulemper ved alle 3 app-typer.

Hybrid apps kort forklaret

En Hybrid app er som navnet antyder en blanding (hybrid) mellem en native app og en web app. En hybrid app er hosted i en native app, men bruger en såkaldt wrapper, så den passer til forskellige platforme. Den adskiller sig fra web apps, da hybrid appen har adgang til selve enheden/mobilen, fx. kamera, kontakter, lokation og mange andre features.

Instagram er eksempelvis en hybrid app. Man kan logge ind på Instagram fra sin computer (web app) og man kan downloade appen på henholdsvis Google Play og App Store. Twitter, Uber og Gmail er andre eksempler på store hybrid apps.

Fordele og ulemper

De store forskelle på native, web og hybrid apps, er de tekniske elementer og den udvikling som foregår "back-stage". Hvis du ikke er udvikler eller softwareingeniør, er du sikkert ligeglad, om din app er det ene eller det andet. Der er dog både fordele og ulemper ved alle 3 app-typer, som du bør være bekendt med.

Web apps

 • Web apps er mere enkle at udvikle end de andre typer apps.
 • Web apps kan ikke lanceres på Google Play eller App Store. Dette vil kræve, at man udvikler en separat native app eller en hybrid app.
 • Web apps giver ikke adgang til anvende mobilens funktionalitet og features.

Native apps

 • Native apps har i lang tid været anset som det bedste/stærkeste valg. De virker godt på Android og iOS, da de er udviklet specielt hertil. Samtidig er performance helt i top.
 • Native apps giver dig mulighed for at integrere fuldt ud med mobilens funktionalitet. Samtidig kan du sende push notifikationer.
 • Native apps er den mest krævende app-type at udvikle. Dette betyder at native apps oftest er mere tidskrævende og dyrere at udvikle.
 • Da Native apps oftest er udviklet i to versioner (én til Android og én til iOS), skal du altid vedligeholde og udvikle to versioner af din app.
  *Der er dog flere teknologier, hvori man kan udvikle native apps i kun én version. Dette kan man bla. i 'Flutter', som er en nyere teknologi (framework). Dette vil vi fortælle mere om i en af vores kommende artikler her på siden.

Hybrid apps

 • Hybrid apps er typisk mindre tidskrævende og dermed mindre dyre end native apps.
 • Hybrid apps er udviklet, så de passer til flere platforme. Dermed sparer du tid og penge ift. native apps, hvor der skal udvikles to separate versioner (*Undtagelsesvist ved eksempelvis Flutter, som nævnt ovenfor).
 • Hybrid apps giver dig ligeledes mulighed for at integrere med størstedelen af mobilens funktionalitet og features.
 • Hybrid apps har ofte en dårligere performance end native apps. Det er dog vigtigt at nævne, at hybrid apps er under en meget positiv udvikling, hvor man bla. ser en meget bedre performance end tidligere. Med den rette udvikling og teknologi kan man i dag udvikle hybrid apps med en performance, som kan matche native apps.

Hybrid apps er 'value for money'

Hybrid apps har i lang tid været omtalt negativt af fagfolk. Specielt udviklere og større bureauer har kritiseret hybrid apps for deres manglende performance og dårligere brugeroplevelse (sammenlignet med native apps).

Der blæser dog positive vinde over hybrid apps, da en større skare af udviklere, fagfolk og bureauer ser den positive udvikling. Hybrid apps kan i skrivende stund konkurrere med native apps på flere parametrer. Så selvom native apps stadig er i front på performance, er de også i front på tidsforbrug og omkostninger. Det er som sagt mere bekosteligt, at udvikle en native app fremfor en hybrid app eller en web app for den sags skyld.

Hvis vi kigger på 'value for money', vil hybrid apps ofte kunne vælte native apps af pinden. Derfor kan det i sidste ende være svært, at vælge hvilken type app man vil have udviklet. Oftest skal beslutningen træffes på baggrund af ønsker og behov fremfor kvalitet, performance osv. For den gængse bruger, er det nærmest umuligt at se forskel på native apps og hybrid apps. Hvis vi kigger på Instagram, Twitter og Uber som vi nævnte ovenfor, er det nok de færreste som tænker, at brugeroplevelse og performance er helt hen i skoven i disse apps.

Kort sagt, så udemærker hybrid apps sig ved at give dig alsidige muligheder, uden at gå nævneværdigt på kompromis med brugeroplevelse og performance. Du behøver "kun" at udvikle én version af din app, hvilket sparer dig for en større omkostning ift. både udvikling og vedligeholdelse. Hvis du ønsker en app, som passer til både web og app, passer hybridens ene version ligeledes til dette.

Der er masser af gode grunde til, at vælge hybrid fremfor både native og web app. Alt i alt handler det om dig, dine ønsker og behov.

#letstalk

Book et app-solut udforpligtende møde i vores kalender

Steffen