Hvad er en prototype og hvad kan den bruges til?

March 22, 2021

Hvad er en prototype?

Nyheder og viden indenfor tech

Hvad kræver det før vi kan designe en prototype?

Der er en del forarbejde før vi kan visualisere din app idé i en prototype.

Det er vigtigt at der er styr på krav (evt. kogt ned i en MVP, der skal være dit proof of concept, før du kan gå "all in")

Derefter er det nødvendigt at kortlægge alle funkltioner i bruger flows. Det kan fx. være: "Som bruger vil jeg kunne oprette mig via min Facebook konto" eller "Som registreret bruger vil jeg kunne redigere min adresse". På denne måde kan vi komme hele vejen rundt om konceptet og sikre den skarpeste design-process.

Hvad er en prototype?

En prototype kan være alt fra nogle blyantstreger på et papir til en fuld designet og interaktiv prototype, der næsten føles som det rigtige produkt.

Processen starter altid med et wireframe, som er betegnelsen for den del af designet, der udelukkende koncentrerer sig om hvilke elementer der skal være og ikke hvordan de skal se ud. Det er en vigtig del af processen, da det er her vores bruger flows bliver overført til designet, hvor fokus i høj grad er, at skabe den mest brugervenlige version af systemet.

Når wireframen er på plads er det tid til den sjoveste del - nu skal vi designe og her har du selvfølgelig også stor indflydelse på processen, så vi kan ramme den stil og det udtryk, som du og din målgruppe vil have. Den designede prototype kaldes også for en "High Fidelity" eller "Hi-fi"-prototype.

Når du får udviklet en prototype hos os, vil du altid få en toptunet interaktiv prototype i hånden, også selvom vi starter helt simpelt med en wireframe, som mest af alt er streger på et papir.

Hvad kan du bruge en prototype til?

Prototypen vil altid være en del af et appudviklingsprojekt. Men den kan være ekstra interessant for dig, der er det sted i processen, hvor du står overfor at skulle søge investorer eller vil have et produkt ud til brugerfeedback inden du kaster dig ud i at starte udviklingen.

Du kan også læse meget mere om hele appudviklingsprocessen lige her.

#letstalk

Book et app-solut udforpligtende møde i vores kalender

Steffen