linkedin Hvad er en MVP og hvad er PoC? Forvirret over forkortelser?

October 19, 2021

Hvad er forskellen mellem PoC og MVP?

Nyheder og viden indenfor tech

Du er måske stødt på forkortelserne PoC og MVP i din færden efter information om udvikling af apps. Her kan du læse mere om hvad forskellen egentlig er og hvilke fordele og ulemper der er forbundet med begge muligheder.

Hvad er en MVP

Det fornemmeste formål med en MVP er at få en forståelse for brugen af dit produkt uden at bygge det komplet. På den måde finder du meget hurtigere ud af, om dit produkt er brugbart på markedet. Lektion nummer et: Hvilket problem løser dit produkt og for hvem?

MVP står for Minimal Viable Product. I den direkte oversættelse betyder det mindste levedygtige produkt. Det vil sige de dele at produktet, der er vitale for brugen af det.

Det er ikke nødvendigvis den mindst nødvendige funktionalitet.

En af hovedreglerne ved en MVP er, at den er en del af det endelige produkt, som bliver lanceret på markedet. Derefter er videreudvikling baseret på feedback fra brugere. Dette er en god måde for dig at lære om dit produkt og om det også er optimalt for brugerne.

Der kan være mange gode grunde til at starte med en MVP, specielt hvis der er tale om et nyt startup, hvor der ikke er midler til at udvikle den store forkromede løsning til at starte med.

Når du starter med en MVP, kan du lære om brugen af dit produkt tidligt i processen og få værdifuld feedback fra dine brugere, der kan være med til at bestemme hvilke features der skal prioriteres i den videre udvikling.

Fordele ved at udvikle en MVP

  • Spar tid og penge
  • Brug produktet til test med de første brugere
  • Tiltræk opmærksomhed fra investorer

Hvad er PoC

Proof of Concept kan ligge på mange niveauer i en en virksomhed. Det kan handle om et bestemt produkts muligheder, men også selve virksomheden - altså om hele konceptet bag virksomheden er levedygtigt.

Grundlæggende handler det om at teste om et koncept er levedygtigt. Fra et startup perspektiv vil det ofte demonstrere den økonomisjke levedygtighed: Er der penge i konceptet?

Et af de mest brugte midler indenfor appudvikling, når det kommer til PoC, er udviklingen af en interaktiv prototype. Den kan nemlig bruges til at teste dit koncept, før du har brugt så meget som en krone på den egentlige udvikling. Den visuelle prototype er et vigtigt værktøj overfor investorer, da den giver et komplet billede af produktet og dets styrker og svagheder.

Fordele ved at skabe et PoC

  • Tiltræk nødvendige investorer
  • Spar tid
  • Få bedre grundlag for at vælge den rigtige teknologi
  • Vær et skridt foran dine konkurrenter

Skab PoC og byg en MVP

Så simpelt kan det lyde: Skab Proof of Concept og byg dit Minimal Viable Product derefter.

Nogle gange behøver det ikke være raketvidenskab af komme i gang med et app-projekt.

Vi er eksperter i koncept- og appudvikling og vi er med dig hele vejen, når det kommer til at udvikle er koncept og et digitalt produkt, som har de bedste forudsætninger på markedet.

#letstalk

Book et app-solut udforpligtende møde i vores kalender

Steffen