Professionel appudvikling → Littlegiants.dk

July 14, 2021

Professionel appudvikling

Nyheder og viden indenfor tech

Professionelle appudviklere

Det kan være en kompleks og uoverskuelig opgave, at få realiseret en app-idé.

Derfor kan det være en rigtig god ide, at samarbejde med et professionelt app-bureau, som både har ekspertise og erfaring.

Hvis du står på tærkslen til at starte et app-projekt, er det altid vores anbefaling, at tage en snak med flere forskellige bureauer. Det er altid en fordel af få vendt og drejet din ide med professionelle fagfolk. Den feedback du modtager, kan nemlig være enormt værdifuld og måske endda forskellen på succes og fiasko.

Inden du kaster dig ud i dit app-projekt, er der dog et par helt basale ting du skal have styr på. Læs videre nedenfor.

Lav en kravspecifikation til din app

Først og fremmest skal du definere hvilke krav du har til din app. I første omgang skal du ikke tænke på udseende og design. Du skal fokusere 100% på appens funktionalitet (Udvikling af design anbefaler vi, at du tager med app-bureauet senere i processen).

Det kan være en rigtig god ide, at tegne din app. Tag evt. en stak papir og begynd at tegne hver enkelt side i din app. Start med forsiden og arbejd dig ud derfra. Hvad sker der når du trykker på denne knap? Hvor kommer du hen? Tegn dernæst den kommende side osv. osv. Når du stille og roligt arbejder dig igennem din app-idé, vil du med stor sandsynlig opdage både fejl og mangler. Fortsæt indtil du er hele vejen igennem din app - og fortvivl ej! Denne proces kan sagtens tage lang tid. Det er nemlig de færreste apps, som ikke er komplekse når det kommer til stykket.

Når du har tegnet alle appens sider, kan du nedfælde alt funktionalitet på et stykke papir. Dette stykke papir er din kravspecifikation. Når man har tegnet sin app uden design, kalder man det en wireframe prototype (og ja, den første wireframe prototype, kan man sagtens lave i hånden - det behøver slet ikke at være så fancy, da det er indholdet der er i fokus).

Når du har tegnet hele appen og efterfølgende udfærdiget din kravspecifikation, er du næsten klar til at booke et møde med et app-bureau.

Du mangler blot én rigtig vigtig ting, nemlig finansiering og budget.

Lav et budget og tilpas din app derefter

Det er ofte omkostningstungt at udvikle en app. Derfor er det vigtigt, at du ved hvordan du finansierer din app og fastsætter et realistisk budget. Dette bør du altid forholde dig til inden du booker møder med forskellige bureauer.

Hvis dit budget ikke holder, kan man nemlig altid tage en dialog med bureauet omkring dette. I så fald er der nemlig mulighed for at prioritere appens funktionalitet og måske komme i mål med en mindre version end først tiltænkt (en såkaldt MVP 'Minimal Viable Product').

Vi anbefaler oftest, at man udvikler en MVP, således man får 'proof of concept' og derved tester om appens kernefunktionalitet er gangbar. Derefter kan man målrettet udvikle appen baseret på feedback og erfaring, fremfor egne tanker og ideer. Dette sikrer ofte en mindre udviklingsomkostning, bedre brugeroplevelse og et skarpere slutprodukt.

Der er naturligvis mange andre faktorer der gør sig gældende, når man vil have realiseret sin app-idé. Hvis du har været igennem ovenstående proces, er du dog allerede klar til at tage en snak med os. Vi elsker at høre om nye ideer og vores projektleder Steffen, er altid klar på at tage en uforpligtende snak om din idé.

Steffen kan kontaktes på steffen@littlegiants.dk eller på telefon 93932431.

Hvis du vil være lidt klogere på din apps prisniveauet, kan du læse denne artikel.

#letstalk

Book et app-solut udforpligtende møde i vores kalender

Steffen